Etiquetes

, , , ,

From a Hampstead Window 1923 Charles Ginner 1878-1952 Purchased 1924 http://www.tate.org.uk/art/work/N03873

Detall de la imatge de la portada de la novel·la From a Hampstead Window 1923 Charles Ginner 

En el món hi ha persones de tota espècie i pelatge però de ben segur que ens mouen dèries i passions similars. Katherine “vivia en Merion Street. Ocupaba un estudio en la última planta de un edificio…”. “Se había pasado la semana entera esperando la carta de Robin. Hasta el momento no había llegado, pero el intervalo le había alimentado el nerviosismo hasta transformarlo en una expectativa poderosa, deliciosa, lo bastante fuerte para ayudarla a soportar un trabajo cotidiano que normalmente le resultaba desagradable.”

Una chica en invierno és el títol que Impedimenta publica per reivindicar Philip Larkin, escriptor coetani de Kinsgley Amis i Edmund Crispin, considerat un dels poetes anglesos més aclamats del segle XX.

charles_ginner_theredlist

Imatge completa de la portada

Estem als anys 40, un hivern en plena Segona Guerra Mundial, i fa fred, molt fred.

“Durante la noche había dejado de nevar, pero, como seguía helando y los copos no se derretían, la gente comentaba que aún nevaría más.”

Katherine és la protagonista d’aquesta novel·la intimista, elegant i pulcra. Exiliada, es refugia en una ciutat anglesa on treballa en una biblioteca i mentre espera amb delit trobar-se amb el que creiem és el seu primer amor, transcorre el dia suportant l’autoritarisme del seu cap, fent d’infermera i coach a una companya de la feina, descobrint la seva qualitat humana que, tot passant les pàgines, no podrem dir-ne el mateix de la resta de personatges que circulen per l’obra.

Paral·lelament, reviurem les vacances d’estiu, idíl·liques, que va passar uns anys enrere a casa els Fennel, el Robin n’és el fill, deixant-li la marca i els sécs del primer enamorament. Llegim el patiment i l’angúnia de la protagonista per apropar-se al seu objecte de desig. L’ambient, però, és càlid i net, tota la història s’estén com una vela al vent que es va teixint a poc a poc, sense estrebades per acabar fent-la teva.

“En aquel momento el paisaje se desplegaba ante ellos luminoso y plagado de detalles.”

És una novel·la que com menciona John Bailey, “t’atrapa silenciosament” perquè no hi trobes grans conflictes a resoldre, ni recursos grandiloqüents a l’espera de desenllaços brillants. És la vida d’una dona aspirant a ser feliç. 

Quan he tancat el llibre, he pensat que la Katherine podria ser la Marie o un Algú qualsevol, unes veus que tenen un to honest, humil que t’acosten a la vida de veritat.

Una chica en invierno, Philip Larkin, Impedimenta ♣

L’enllaç a l’editorial, us porta a llegir el primer capítol.