
Chalks _ Suzan Almond_ Thestorytelling
Podem fer bons comentaris i creatius al ciberespai!
Tot sovint ens trobem amb la dificultat de no saber què dir davant un article que ens ha complagut de debò i recorrem a la resposta espontània del “m’agrada molt” o ni tant sols això, ens ho quedem per a nosaltres. De fet, són ben pocs o inexistents els comentaris que hi deixem. Sabem que som multitud les persones que visitem els espais virtuals, però, en canvi, un percentatge molt baix ens manifestem. Hem coincidit amb bloguers, blogueres i internautes que no és habitual deixar caure una observació, sobretot si l’entrada o l’article t’ha agradat.
Aventuro dos aspectes que poden afavorir aquesta “absència de resposta”:
Temps. Una dedicació de temps insuficient -esgarrapem estones mentre esmorzem, mentre esperem l’autobús o mentre fem cua al súper…-, per a gaudir de la lectura. Potser no ens donem prou temps per a reflexionar i processar el que llegim.
Continguts. La quantitat ingent de continguts a la que tenim accés, literalment, ens dispersa. Perquè estem en un oceà d’informació. Caldria tenir present que mai no podrem abastar-lo tot! Hem d’aprendre a acotar. Això ens relaxarà i gaudirem el que llegim.
Insisteixo però, que sí podem aconseguir participar i interactuar en el món virtual amb un estil més personal i propi, més plaent.
Què més es pot dir, doncs, a banda, d’un “m’encanta l’article”, “m’agrada molt” o “fantàstic el post”?
Si no trobem les paraules per a fer comentaris més sucosos, aquí tenim una font d’inspiració i reflexió.
Aquestes són algunes de les preguntes que es fa una bloguera bregada per deixar un comentari que vagi més enllà del, sempre agraït, m’agrada.
És una llista oberta de suggerències per a estimular, donar idees i ales per a llançar-vos a opinar! La clau és desempallegar-nos de la resposta automàtica, que poca cosa aporta, sigui a un mateix, sigui a l’autor de l’article, relat o ressenya.

evocative_branding_wordmark
D’aquesta manera doncs, un cop hem llegit aquest text que ens ha complagut ens podem preguntar:
o Quina ha estat la meva reacció? M’ha fet riure? M’ha entristit? M’ha commogut? M’ha inspirat per a fer alguna cosa? Per què m’ha fet sentir així?
o Si l’autor ha expressat un punt de vista, hi estic d’acord o en desacord? Hi ha alguna cosa que he trobat a faltar?
o Si l’autor escriu sobre un fet que li ha passat, he tingut alguna experiència similar que es podria compartir?
o Si la lectura ha estat una ressenya sobre un llibre, un article o una pel·lícula que ja coneixeu, en vàreu gaudir? Puc recomanar alguna cosa similar que l’autor en pugui també gaudir?
o Hi ha alguna part del text que em recordi alguna lectura que he fet recentment, alguna notícia que he escoltat, alguna altra entrada que he llegit en algun altre lloc?
o M’agradaria saber més del que acabo de llegir?
o El que he llegit m’ha fet canviar de parer sobre algun tema particular? O m’ha ensenyat alguna cosa que no sabia?
Després de respondre algun d’aquests interrogants, estic segura que aflorarà alguna idea que convertireu en paraules. És qüestió de deixar fluir, fluir… i gaudir. És el quid de la qüestió, gaudir d’una estona lliure d’obligacions. Convertiu aquest moment en la vostra bombolla particular i única.
Us ha agradat? 😉
seguirem els bons consells!!
M’APUNTO a le reflexions i a provar de deixar comentaris fashion
Ai! Doncs, sí! Comentaris fashion, aquesta pot ser una nova modalitat! 😉